Luulaja - Minilomalla Ruotsin aurinkoisimmassa kaupungissa

Luulaja on Ruotsin kaupunki, jota pidetään Ruotsin aurinkoisimpana kaupunkina. Meidän tämän kesän minireissulla sää oli kuitenkin melko pilvinen, mutta se ei menoa haitannut. Meiltä ei matkustanut sinne kuin vajaa kolme tuntia, jonka vuoksi yhden yön reissu onnistui loistavasti. Kun saavuimme Luulajan keskustaan, iso parkkialue oli kätevästi heti edessämme ja ihan lähellä hotellia. Se oli kuitenkin ihan täynnä. Onneksemme hetken pyörimisen jälkeen yksi parkkipaikka vapautui. 

Yövyimme hotellissa nimeltä Clarion Hotel Sense. Huone oli todella viihtyisä ja aamupala erinomainen. Sieltä löytyi perinteisten aamupalatarjoilujen lisäksi esimerkiksi smoothieita, pannukakkuja ja vohveleita. Nam! Hotellissa oli myös kylpylä, mutta mielestäni se oli liian kallis tasoonsa nähden. Tämän vuoksi jätimme siellä käymättä.

Ensimmäisenä päivänä kävimme kiertelemässä ja tutustumassa kaupunkiin. Luulajasta löytyy mielestäni kauniita katuja, monipuolisia ruokapaikkoja ja myös hyvät shoppailumahdollisuudet. Kävimme syömässä Bastard burgersissa ja oli muuten hyvää! Jos kaipaat kunnon mättöburgeria, suosittelen ehdottomasti. Mielestäni hauska yksityiskohta oli se, että juoma tarjoiltiin tölkeissä. Haimme vielä iltapalaksi pitsaa. Suosittelen myös tätä alla olevassa pitsakuvassa näkyvää vesimelonin makuista kivennäisvettä. Niin hyvää!



Seuraavana päivänä vietimme aikaa hotellillamme siihen asti, kunnes huone piti luovuttaa. Tästä suuntasimme kävelylle, jolloin tyttäremme otti päiväunet rattaissa. Nälkähän siinä tuli jolloin menimme Taco baariin syömään meksikolaista ruokaa. Myös kahvit käytiin juomassa kahvilassa nimeltä Börje Olsson konditorier


Taco Baarissa oli tyylikäs sisustus!

Oli aika jättää Luulajan keskusta taakse ja suunnata keskiaikaiseen Gammelstadin kirkkokylään. Kirkon ympärillä on reilu 400 kirkkotupaa, joita käytettiin kirkkoon kaukaa tulleiden ihmisten majoittumiseen. Kirkkokylä toimi myös kaupungin keskustana ennen Luulajan nykyistä keskustaa. Kirkkoon me ei päästy käymään, sillä siellä oli meneillään yksityinen tilaisuus. Kirkkotupien läpi käveltyämme tulimme alueelle, jossa oli pieni tavarakauppa, kahvila ja lapsille paljon tekemistä. Ihan harmitti, että tyttäremme oli vielä niin pieni hyppiäkseen ladossa heinäkasaan. Pääsimme käymään erään tuvan sisällä, jossa työntekijät loivat keskiaikaisen arjen tunnelmaa pukeutumalla aikaan sopivalla tavalla sekä virkkaamalla ja juomalla kahvia tuvassaan.  Jokin yhtye soitti ruotsalaista livemusiikkia, joka syvensi tunnelmaa entisestään. Tuntui siltä, kuin olisi hypännyt suoraan keskiaikaan.

Tämän jälkeen suuntasimme Storsandin uimarannalle. Sää oli hieman sateinen ja viileä, mutta pitihän se uimassa käydä, kun oli ennen reissua sitä suunnitellut. No, saipahan uida rauhassa 😀 Kun uinnit oli uitu, niin lähdimme vielä kahville. Kävimme myös kaupassa hakemassa iltapalaa autoon kotimatkalle. Olipa kiva reissu! Jos menen vielä joskus kesällä Luulajaan, haluaisin käydä saaristossa seikkailemassa.

Oletko sinä käynyt Luulajassa? Kerro ihmeessä kokemuksia ja ajatuksia kommenteissa 😊

Kommentit

Suositut tekstit