10 reissu-unelmaa haaste

  Niin kuin blogini nimikin kertoo, minulla on jatkuvasti haaveena matka. Mielestäni haaveilu ja unelmointi tekee ihmiselle hyvää ja on parhaimmillaan voimavara elämässä. Törmäsin hauskaan blogipostaus haasteeseen, jonka tehtävänä on listata 10 reissu-unelmaa tiettyyn teemaan liittyen. Haaste on lähtöisin blogista nimeltä Kohteena maailma. Toimikoon tämä postaus itselle kannustimena lähteä toteuttamaan näitä haaveita. Ehkä tämä voi myös toimia sinun inspiraationa seuraavaa reissua suunniteltaessa.

Kolme vuotta sitten kävin unelmakohteessani Norjassa.


1. Paikka: Warner Bros Studio Tour

Harry Potterit lukeneena (melkein) ja katsoneena olen haaveillut vierailevani Harry Potterin maailmassa, joka löytyy Lontoosta. Olisi niin siistiä uppoutua siihen maailmaan hetkeksi ja nähdä kaikki omin silmin. Eikä Lontoo ole oikeasti edes kovin kaukana! Tämän haaveen haluan ja aion toteuttaa lähitulevaisuudessa.

Kuva: pixabay.com

2. Tapahtuma: Uusivuosi Lontoossa

Mielestäni ilotulitteet ovat niin hienoja! Tästä syystä olenkin haaveillut viettäväni joskus uuden vuoden sellaisessa kohteessa, jossa järjestetään hulppeat ilotulitteet. Oi, siellä olisi tunnelmaa! Oikeastaan kohteella ei ole hirveästi tässä asiassa väliä. Valitsin Lontoon siitä syystä, että siellä olisi muutenkin kivaa käydä, kuten jo yllä mainitsin. Ehkäpä molemmat haavematkat voisi toteuttaa yhdessä? Kätevää :D

Kuva: pixabay.com

3. Kotimaan kohde: Porvoo

Yksi kotimaan kohde haaveistani on Porvoo, jossa en ole vielä koskaan käynyt. Porvoota mainostetaan tunnelmallisten hetkien kaupunkina, mikä kuulostaa kieltämättä houkuttelevalta. Itseäni erityisesti kiinnostaa vanha Porvoo, josta löytyy kauniita värikkäitä puutaloja ja mukulakivikatuja. Porvoo sopii kuulemani mukaan myös herkkusuille, sillä sieltä löytyy laadukkaita kahviloita. 

Kuva: pixabay.com

4. Kaupunki: New York

En ole koskaan käynyt suurkaupungissa. Johtuu ehkä siitä, että yleensä haaveilen vain rantalomakohteista. Koen, että nautin enemmän rauhallisesta ympäristöstä. Mutta uskon, että New York olisi kuitenkin ehdottomasti kokemisen arvoinen. Olisi siistiä kokea ja nähdä, millainen tunnelma suurkaupungissa on. Ja jos kuvia katsoo, New York näyttää omiin silmiini tyylikkäältä kaupungilta.

Kuva: pixabay.com

5. Maa: Islanti

Islanti kiehtoo minua luonnollaan. Olen aina haaveillut pääseväni uimaan kuumassa lähteessä, sillä kuvat sieltä näyttää niin uskomattomilta! Olisi siistiä vain kierrellä ympäri Islannin ja katsella eri nähtävyyksiä. Islanti on jotenkin niin erilainen maa kuin mikään muu. 

Kuva: pixabay.com

6. Saari: La digue

Voisin mainita tässä kohti niin monta eri vaihtoehtoa. Valitsin kuitenkin saaren nimeltä La digue, joka on Seychellien yksi upeista saarista. Merimaisema, valkoinen hiekkaranta ja sileäksi hioutuneet kalliot näyttävät ihan unelmakohteelta.

Kuva: pixabay.com

7. Extreme: Kuumailmapallolento

En ole erityisemmin extreme kokemuksia keräävä ihminen. Kuitenkin kuumailmapallolento on kiinnostanut minua jo monta vuotta. Jotenkin niin kiehtovaa olla korkeuksissa pelkässä korissa! Myös sairaan pelottavaa, mutta ei niin pelottavaa ettenkö haaveilisi siitä :D Minulle ei oikeastaan ole väliä missä päin maailmaa tämä tapahtuisi. Se olisi uskomaton kokemus kohteesta riippumatta.

Kuva: pixabay.com

8. Majoitusmuoto: lasi-iglu Lapissa

Olen haaveillut jo monta vuotta yöstä lasi-iglussa. Haavekuvassani katson peittoon käpertyneenä kirkasta tähtitaivasta ja revontulten tanssia. Valitettavasti tulisi olla tuuria, jotta taivas olisi juuri silloin pilvetön, kun olen ison summan maksanut yöstä. Kunhan olen valmis ottamaan tämän riskin, aion varata yön lasi-igluun :D

Kuva: pixabay.com

9. Luontokohde: Jasperin kansallispuisto

Voi, ihania luontokohteita on niin paljon. Oli oikeasti vaikeaa valita vain yksi. Jasperin kansallispuistossa, joka sijaitsee Kanadassa, olisi kuitenkin todella siistiä käydä. Vuoret ja turkoosi vesi näyttää niin houkuttelevalta! Jos kuvailisin mielestäni maailman kauneinta maisemaa, se näyttäisi kenties juuri tältä.

Kuva: pixabay.com

10. Ruokamatkakohde: Italia

Vaikka rakastan hyvää ruokaa, en matkaile ruuan perässä. Kuitenkin pitsan ja pastan suurena ystävänä luonnollinen valinta ruokamatkakohteeksi on Italia. Olen haaveillut muutenkin Italiasta jo pitkään. Kyllähän se maisemien ihailun jälkeen kelpaisi syödä aitoa ja oikeaa italialaista pitsaa! Voiko pelkkä Margherita olla kaikista parasta pitsaa, niin kuin siskoni kertoi Italian reissun jälkeen. Siitä haluan ottaa selvää.


Kuva: pixabay.com

Tässä oli minun 10 reissu-unelmaa. Jos sinä kirjoitat blogia, otahhan haaste vastaan!


Kommentit

Suositut tekstit