Norvajärvi - Uimaranta sotahistoriallisella paikalla

Syksy on taas täällä. Katselin viimekesän kuvia ja muistelin mennyttä kesää. Se oli viimeinen kesä Rovaniemellä! Ihan hurjaa, kohta koittaa uudet kuviot Keski-Suomessa (luultavasti). Jotta muuton vuoksi ei unohtuisi kertoa omasta mielestäni Rovaniemen hienoimmasta uimarannasta, kerron siitä nyt.

Mielestäni Norvajärven uimarantaa ei ole mainostettu tarpeeksi. Siellä ollessa rannalla ei ole ollut ihmisiä kovinkaan paljoa. Se voi johtua myös siitä, että ihmiset jäävät helposti keskustan lähettyvillä oleville rannoille. Norvajärvelle kun on kuitenkin noin 18 kilometriä Rovaniemen keskustasta. Kannattaa muuten varautua siihen, että Maps saattaa ohjata hieman väärään paikkaan. Perille kuitenkin pääset, kun käännyt Norvatien ja Poikajärventien yhtymäkohdasta Lentosatamantielle ja jatkat siitä suoraan muutama sataa metriä parkkipaikalle. Uimarannalle pitää vielä kävellä vajaan kilometrin verran metsän läpi. Polku on leveää hiekkatietä, joten rannalle pääsee helposti esim. rattaiden kanssa.


Olen käynyt monta kertaa Norvajärvellä. Siellä pääsee hiljaiseen ympäristöön pois keskustan hulinasta. Rannalta löytyy laavu ja myös kota, huussi ja tilavat pukukopit. Oman kokemuksen mukaan polttopuita siellä on kuitenkin ollut huonosti, joten suosittelen varaamaan omat puut, mikäli on tarkoitus valmistaa eväät nuotiolla.  Veden rajassa on pitkä hiekkaranta, johon on mukava levittää viltti auringonottoa tai piknikkiä varten. Norvajärvessä on todella kirkasta vettä ja myös hyvä pohja uida! Suosittelen varaamaan Norvajärvelle mukaan uimakamppeet, hyvät eväät ja pihapelin kuten petankin tai mölkyn. Olen paahtavan kesäpäivän lisäksi käynyt iltauinnilla tyynessä järvessä auringon laskiessa. Suosittelen!



Mikäli historia kiinnostaa, uimarannan vierestä löytyy myös Saksalaisten sotilaiden hautausmaa. Mausoleumissa olevien kivilaattojen alle on haudattu yli 2500 toisessa maailmansodassa kaatunutta sotilasta. Mausoleumissa käyminen on pysäyttävä kokemus, joka saa miettimään sodan raadollisuutta.

Näkymä mausoleumin oviaukolta


Jos asut Rovaniemellä tai olet tulossa käymään täällä, suosittelen Norvajärveä lämpimästi! Mielestäni siellä saa kokea luonnon rauhoittavan vaikutuksen.







    

Kommentit

Suositut tekstit