Koivusaaren luontopolku - Helppo päiväretkikohde

Haluan vinkata eräästä upeasta luontopolusta Rovaniemellä. Kyseessä on Koivusaaren luontopolku, jonne pääsee Ounaspaviljongin parkkipaikalta. Luontopolusta tekee erityisen se, että se on ihan lähellä keskustaa ja isoa autotietä, mutta silti tunnet olevasi täysin luonnon keskellä. Sinne on helppo lähteä, jos ei ole esimerkiksi autoa, jolla pääsisi kauemmaksi. Luontopolku on hyvä myös lapsiperheille, sillä se on vain n. 2,5 kilometriä pitkä rengasreitti. 

Luontopolulla kuljetaan pitkospuita pitkin. Reitillä on tauluja, jotka kertovat historiasta, kasveista ja eläimistä. Sieltä löytyy myös lintutorni, joka on lintubongaajia ajatellen erittäin hyvällä sijainnilla. Lisäksi reitiltä löytyy penkkejä hengähdystä varten. Reitti kulkee osittain Ounasjoen viereltä. On hyvä kuitenkin tietää, että luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa.

Mielestäni paras hetki sinne on mennä kesällä ilta-auringon aikaan. Jotenkin se kaikki kauneus korostuu silloin. Kaiken tämän kauneuden lisäksi, voit törmätä polulla lampaisiin. Valitettavasti itse en ole niitä ikinä nähnyt luontopolulla ollessa. Autolla pois ajaessa olen nähnyt niiden kyhjöttävän eteläisimmässä nurkassa, jonne pitkospuut eivät kulje. No, voin luvata, että myös ilman lampaita tämä paikka on kokemisen arvoinen.


Luontopolun jälkeen voit jäädä syömään eväät Ounaspaviljongin laavulla. Lämpimänä kesäpäivänä voit myös pulahtaa uimarannalta raikkaaseen Ounasjokeen. Ounaspaviljongilta löytyy lisäksi ravintola, leikkikenttä sekä padel-, tennis- ja lentopallokenttiä. Eli luontopolun jälkeen ulkoilun ei todellakaan tarvitse vielä päättyä.

Lue myös: Norvajärvi - uimaranta sotahistoriallisella paikalla

Kommentit

Suositut tekstit