Matkakohteena Mallorca

 Snapchat muistutteli minua juuri, että on kulunut 6 vuotta Mallorcan reissusta. Päädyin katselemaan kuvia siltä reissulta ja ajattelin kertoa oman kokemukseni Mallorcasta matkakohteena.

Mallorca sijaitsee välimerellä ja on yksi Espanjan saarista. Lomailin Mallorcalla viikon verran ja majoituin merenrannalle Magalufiin. Mallorca on mielestäni loistava matkakohde. Siellä pääsee uimaan turkoosissa meressä, ajamaan mutkaisilla vuoristoteillä ja vierailemaan idyllisessä vuoristokaupungissa.

Ranta Magalufissa


Maisemat

Mallorcalla pääsee kokemaan lukuisia luontoelämyksiä. Minun suosikkimaisemia Mallorcalla olivat vuoristomaisemat ja merenrannat. Mieleeni on jäänyt elävästi muistikuva auringonlaskusta ollessani vuoristossa. Kallioiden keskeltä löytyi myös niin paljon upeita merenrantoja. 




Autoilu

Yksi parhaista päätöksistä reissulla oli se, että vuokrasimme auton. Koska saari on melko pieni, pystyy sen ympäri ajaa päivän aikana. Lomalle sattui yksi pilvinen ja sateinen päivä, joten otimme tehtäväksemme lähteä kiertelemään saarta. Jos aiot joskus suunnata Mallorcalle, suosittelen tätä ehdottomasti, sillä siellä on niin paljon nähtävää ympäri saaren.




Nähtävyydet

Vaikka lähdimme lähinnä lämmittelemään viilenevästä Suomesta etelänauringon alle, tuli muutamia nähtävyyksiäkin koettua. Ajattelen, että tippukiviluolat jokaisen Mallorcalla vierailevan tulee nähdä! Et voi myöskään ohittaa idyllistä Valldemossan vuoristokaupunkia, joka oli yksi lemppareistani. Siellä oli mielestäni myös siksi hauskaa käydä, sillä säveltäjä Frédéric Chopin oli asunut siellä hetken aikaa. Mallorcalta löytyy myös uskomattoman upea La Seun katedraali. Sen sisäpuolella vierailu jäi minun osalta tekemättä, mutta uskon, että se olisi ollut kokemisen arvoinen.




On kai sanomattakin selvää, että suosittelen Mallorcaa matkakohteena. Koen, että siellä on tekemistä lomailijatyypistä riippumatta. Tekemistä ja nähtävää riittää! 

Lue myös: Matkakohteena Madeira

Kommentit

Suositut tekstit