Matkakohteena Madeira

Moi! Hetki vierähtänyt viimeisestä postauksesta. Arki on ollut niin kiireistä, että on joutunut jättämään blogin hetkeksi taka-alalle. Nyt olen kuitenkin taas täällä! Ja tällä kertaa kertomassa Madeirasta. Siitä, millaisena koen Madeiran matkakohteena. Olin siellä huhtikuussa 2022 mieheni kanssa, kun koronarajoitukset olivat alkaneet hellittää. 

Madeira on Portugalille kuuluva saari. Vaikka se sijaitsee melko lähellä suomalaisten suosimia Espanjan saaria, kuten Gran Canariaa ja Teneriffaa, ei se silti ole ainakaan vielä suomalaisten perinteinen matkakohde. Kun kerroin meneväni sinne, kaikki läheiseni kysyivät: Mikä paikka se on?

Laskeutuminen

Madeiran lentokentän kiitorata on poikkeuksellisen lyhyt ja tuuliolosuhteet tuovat laskeutumiselle lisähaastetta. Tämän vuoksi lentäjältä vaaditaan lisäkoulutusta. Laskeutuminen hieman pelotti minua etukäteen, eikä jännitykseltä myöskään vältytty laskeutuessa. Madeiraa lähestyessä tuuli oli sen verran voimakas, että emme päässeet heti laskeutumaan. Lensimme hetken ympyrää Madeiran lähettyviltä ja henkilökunta jo suunnitteli laskeutumista Gran Canarian lentokentälle. Lopulta pääsimme kuitenkin laskeutumaan turvallisesti. Mutta huomasin kyllä laskeutumisen olevan normaalia jyrkempi ja jarrutuksen aiempaa nopeampi. Mutta tämän vuoksi ei kannata kuitenkaan olla menemättä Madeiralle!

Maisemat

Sanotaan, että Madeira hurmaa kauniilla luonnollaan. Olen tästä täysin samaa mieltä! Upeat maisemat alkoivat heti, kun lähdimme lentokentältä kohti Madeiran eteläosaa. Madeiran kukka- ja väriloisto sekä mutkittelevat vuoristotiet jäivät ikuisesti mieleeni. 


Monipuolisuus

Madeiralla on monipuolista tekemistä ja nähtävää ympäri saaren. Jos pidät aktiivilomailusta, suosittelen menemään vaellukselle levadoja pitkin. Tarjolla on veneretkiä, joille voit lähteä bongaamaan valaita. Laava-altaat ovat myös kokemisen arvoisia. Lisäksi Madeiralta löytyy ravintoloita jokaisen makuun sekä kulttuuria siitä kiinnostuneelle. Jalkapallosta tykkääville pääkaupungista Funchalista löytyy Cristiano Ronaldon museo. Suosittelen vuokraamaan auton, jotta pääset helpommin tutkimaan uusia paikkoja ympäri saaren.

Laiva Funchalin satamassa

Uiminen ja rannat

Madeiralla ei ole juurikaan perinteisiä hiekkarantoja. Tämä kannattaa huomioida, mikäli haluaa nauttia lomallaan uimisesta ja rannalla loikoilusta. Madeiralla on esimerkiksi ranta, jossa on sileäksi hioutuneita kiviä. Koin kuitenkin uimisen siellä hankalaksi, sillä kivet kolisivat jalkoihin aaltojen mukana. Madeiralta löytyy kuitenkin useita eri maauimaloita, joihin on melko edullinen sisäänpääsy. Myös hotellin allasosastoon kannattaa panostaa. Suosittelen kuitenkin käymään näillä erikoisilla rannoilla edes maisemia ihailemassa. 

Praia Formosa

Doca do Cavacas

Sää

Sijoituimme Madeiran eteläosaan siitä syystä, että olimme kuulleet siellä olevan parempi sää. Pohjoispuolella usein sataa, kun taas Eteläpuolella paistaa aurinko. Näin oli myös meidän lomallamme. Pohjoispuolella taisi sataa koko viikon ja meillä paistoi pääsääntöisesti aurinko. Usein katsoimme, että nyt nousee Pohjoisen sadepilvet päällemme, mutta ne jäivät aina "kiinni'' vuoristoon.

Ja hei, älä luota sääennusteeseen! Se lupasi lomallemme joka päivälle sadetta, mutta todellisuudessa vain yhtenä päivänä satoi hetken aikaa.

Santa Catarinan puisto

Suosittelen käymään Madeiralla, mikäli haluat häkeltyä maisemista ja lähteä monipuolisuutta tarjoavalle lomalle!

Lue myös: Matkakohteena Mallorca



Kommentit

Suositut tekstit